Moderna Kompetenser Podcasts

Inte fått tillräckligt med modern kompetens i dag? Ladda ner våra moderna podcasts och lyssna på intressanta samtal med kompetenta människor från samhällets olika delar och från vitt skilda yrkesområden. Vem vet, du kanske drar direkta paralleller mellan en finanschef och en skådespelare.

Fattar man köpbeslut baserat på fakta eller känsla?

Fattar man köpbeslut baserat på fakta eller känsla?

I denna podcast får vi besök av Peter Vaigur, forskningsledare på ProSales Institute. Peter och ProSales forskar kring försäljning, framför allt business-to-business-försäljning.

Vi slår hål på flera myter kring försäljning, bland annat hur den ”perfekta” säljaren ska vara. Är det den extroverta snackpåsen eller den balanserade arbetsmyran som presterar bäst?

Vi pratar även om skillnaderna mellan olika generationers attityder till försäljning och hur platsannonser skulle kunna förändras för att attrahera unga talanger till försäljningsyrket. Peter lämnar som alla våra gäster 3 tips om hur du ska jobba kring försäljning.

LYSSNA NU

LYSSNA NU VIA ITUNES

Hälsa på jobbet - är vi dumsnåla med vår tid?

Hälsa på jobbet - är vi dumsnåla med vår tid?

I detta avsnitt får vi besök av Ann-Sofie Forsmark. Hon driver företaget Formstark hälsa och är en av två grundare till podcasten Health For Wealth.

Ann-Sofie pratar om begreppet ”riktig hälsa” och menar att ta hand om sina medarbetare är både lönsamt, produktivt och hållbart.
Hon ser tydliga mönster och vissa system som företag sitter fast i. I dessa system måste alla anpassas sig efter stora förändringsarbeten men ingen eller lite tid för reflektion och välmående.

Det finns mycket ny forskning och kunskap om hjärnan som Ann-Sofie ser kan användas i större utsträckning i organisationer. Hon menar att hjärnan bl a behöver mer trygghet och tillhörighet för att t ex uppfatta merförsäljningspotential.

Anställda ställer högre krav idag än tidigare och att meningsfullheten och VARFÖR är viktigt hos företag och organisationer. Ann-Sofie lämnar så klart tre tips på hur du kan jobba med välmående och hälsa i ditt företag eller organisation.

LYSSNA NU

LYSSNA NU VIA ITUNES

Hur använder man facebook för att skapa uppmärksamhet

Hur använder man facebook för att skapa uppmärksamhet

I dagens avsnitt får vi besök av Simon Beyer, Chief Strategy Officer på Ingager.
Vi pratar om Facebook, Instagram och hur organisationer kan förhålla sig till den digitala utvecklingen.

Facebook har vuxit och är idag världens mest sociala plattform, mer digital infrastruktur än ett socialt medium, hur når man då ut till sina kunder på Facebook?
Markandsförningen handlar idag mer om direkt komunikation med kunderna och att förstå din målgrupp.
Simon pratar om hur och varför vissa inlägg syns mer än andra på Facebook och även om Dark Social hur information delas mellan användare men inte syns i ditt analysverktyg.
Som våra tidigare gäster lämnare Simon tips om hur du som företag kan jobba med sociala medier och hur man ska kommunicera. 

LYSSNA NU

LYSSNA NU VIA ITUNES

Vad gör vi när det smäller?

Vad gör vi när det smäller?

Idag får vi besök av Misse Wester, professor  i riskhantering och samhällssäkerhet vid Lunds Universitet. Misse slår hål på en del myter kring hur vi agerar och reagerar i en kris och hon ger, som vanligt, tre otroligt värdefulla tips vad du ska tänka på i en krissituation och hur vi på bästa sätt kan lära oss att undvika dem. 

LYSSNA NU

LYSSNA NU VIA ITUNES

All framgångsrik verksamhetsförändring börjar alltid hos dig själv

All framgångsrik verksamhetsförändring börjar alltid hos dig själv

I detta avsnitt får vi besök av grundarna till Let The Cat Out, Michael Fridholm och Christina Skoglund. Båda med en bakgrund inom kommunikation, tech och förändringsarbete. Vi befinner oss i ett paradigmskifte som i hög grad kommer att  innebära automatisering, robotisering, artificiell intelligens och ett mind shift till systemisk förståelse. Detta öppnar upp för nya affärsmodeller.

Ett stort intresse för hur man åstadkommer beteendeförändring mot bakgrund av digitaliseringen, lade grunden för starten av Let The Cat Out. Vi pratar också om hur befintliga organisationsmodeller, verksamhetssystem och sociala strukturer styr medarbetare på beteendenivå istället för att motivera dem genom tydliga intentioner. De lämnar även tips på hur du kan driva förändringsarbete i ditt företag.

LYSSNA NU

LYSSNA NU VIA ITUNES

Nå ut till hela organsationen

Nå ut till hela organsationen

I denna podcast får vi besök av Anna Bloth Karling, VD och grundare för mjukvarubolaget Hubbster. Hubbster använder ett digitalt verktyg för att öka medvetenheten kring strategier, värderingar och aktivering.

De mäter insatser för att snabbt se att företaget är på väg i rätt riktning och vilka möjligheter man har, som alla våra gäster lämnar Anna tre tips för att jobba med aktivering och strategier.

LYSSNA NU

LYSSNA NU VIA ITUNES

BEST OF 2016

BEST OF 2016

I denna podcast plockar David och Pelle ut några av deras favorit poddar vi har spelat in under 2016. Under året har vi haft många intressanta gäster som pratat om allt från virtual reality, hållbar utveckling, ledarskap, digitala strategier, appar och mycket mer!

Vi kommer att försätta släppa poddar under nästa år och vi vill tacka alla våra lyssnare, kunder och partners för ett händelserikt år.

Vi på Moderna Kompetenser önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år! 

LYSSNA NU

LYSSNA NU VIA ITUNES

"Utforska dig själv"

I denna podcast får vi besök av Christina L Persson som är utbildad informatör, terapeut och har tidigare jobbat inom bl.a. reklam, pr och kommunikation.

Christinas har genom sin karriär intresserat sig för det mänskliga, frågor som berör det mänskliga djupet, vikten av att uttrycka och kommunicera ut det som bor inom oss, ett engagemang som vuxit starkare genom åren och lett till att hon 2012 startade Dialog studion i Stockholm, där hon idag arbetar som samtalsterapeut.

Vi diskuterar i veckans avsnitt frågor som berör personlig utveckling och psykisk ohälsa.

Trevlig lyssning på avsnitt 32!

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

”Det är kundens agenda vi måste följa!”

”Det är kundens agenda vi måste följa!”

I detta podcast avsnitt får vi besök av Joakim Harping, VD för Affärsakademin.
Vi ställer oss frågan - varför har 75% av telemarketing branschen försvunnit från marknaden i USA under tre år?

Vi pratar om hur köpbeteendet har förändrats, då kunden numera oftast vet vad hen vill ha och tillgängligheten som leverantör blir allt viktigare. Joakim undervisar inom kundförvaltning, försäljning och marknad.
Han ger som alla våra gäster 3 konkreta tips.

Trevlig lyssning på avsnitt 31!

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Gig-economy

Gig-economy

I Podcast nr 30 får vi besök utav Thomas Nyberg som är chefredaktör på Insightlab AB. Thomas är utbildad civilekonom och har bevakat trender kring personal och HR sedan 80-talet med ett stort intresse för hur framtidens organisationer och företag kommer att se ut. Vi går dessutom till botten med ordet gig-economy och Thomas ger också alla lyssnare tre tips. 

Trevlig lyssning på avsnitt 30!

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

 

"Bättre och tryggare värld med bättre kommunikation"

I podcast 29 får vi besök utav Johan Hägerström, chefredaktör för VR-sverige och vi pratar om vad virtual reality är och vilka användningsområden och möjligheter det finns kring VR. Varför inte låta en Harvard professor undervisa för 50.000 elever samtidigt med möjlighet för både praktisk och teoretisk träning i virtual reality?

Det är bara tekniken som fattas men vi är snart där, menar Johan. Många tänker säkert på spel när man pratar om VR men möjligheterna är betydligt större än så,  i podden pratar vi om vilka användningsområden som kommer att dyka upp med VR och vilka branscher man redan idag kan applicera virtuell verklighet på och mycket mer. Johan delar också med sig utav tre tips kring VR.

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

"Allt är möjligt med mod"

I podcast 28 får vi besök av grundaren av både spelbolaget iGOTCHA AB och app-bolaget Stockholmapplab. Allt är möjligt om man har mod, säger Susanne Birgersdotter. Utan tidigare kunskapar inom programmering så bestämde hon sig för att göra en app då hennes dotter introducerades för multiplikationstabellen. Susanne pratar om sin väg in i tech-branschen och ger flera tips på hur du ska tänka när du skapar en app, leda ett team och hur du ska få investerare att tro på dig!

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

"Dags att skrota CV:t på riktigt"

I denna veckas podcast får vi besök av Elin Öberg, som vill skrota cv:et helt och hållet. Något hon har insett efter sina 10 år i rekryteringsbranschen. Elin pratar om hur viktigt det är för företag i dag att jobba med strategisk rekrytering för att hitta rätt kompetens och att samtidigt koppla ihop de kommersiella varumärket med arbetsgivararumärket. Hon ger som alla våra gäster tre konkreta tips för lyckad rekrytering. Hur ser framtidens rekrytering ut? De är frågor vi besvarar i denna podcast och mycket mer.

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

"Solsken, pepp och inspiration"

I denna podd får vi besök utav Carina Sunding och Marie Thorslund som står bakom Sunshinepodden. Vi pratar om deras framgångsfaktorer och vilka utmaningar de har stött på under deras väg till att bli Sveriges största kvinnliga nätverk, 4 good med 27.000 medlemmar. Är att nätverka en modern kompetens? Carina pratar om viljan att skapa den perfekta plattformen för att nätverka och mycket mer!

Som alla våra gäster bjuder de på tre tips till våra lyssnare för att du ska bli mer framgångsrik.

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

 

Påskpodden #25

Påskpodden #25

I denna veckas påsk-podcast får vi öppna påskägg med David och Pelle som innehåller olika spaningar. I Davids spaning pratar han om ”uppmärksamhets ekonomi”. Hur personer med många följare på sociala medier har stor påverkan och inflytande på deras följare och vilka för- och nackdelar det har.  I Pelles spaning pratar han om hur mycket viktigare det är idag med det analoga mötet och att många idag söker efter att få vara med om något stort och att faktiskt komma nära något.

Glad påsk och ha en trevlig lyssning! 

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

 

"Man behöver mod för att nå sina långsiktiga mål"

I veckans podcast får vi besök av Magnus Jopevi som är mångårig franschiestagare hos fastighetsbyrån och är idag delägare i olika branscher. 

Magnus har rekryterat många mäklare och vi får i denna podd en inblick om hur tankarna går kring rekryterings processen. Magnus talar om hur han sätter upp långsiktigamål åt sina medarbetare och han pratar också om hur mycket tyngd han lägger på strukturer och hur man bygger upp ett riktigt bra team. 

Magnus bjuder på flera konkreta tips på hur du och ditt företag lyckas bättre med ledarskap och försäljning.

Trevlig lyssning på avsnitt 24 från Moderna Kompetensers Podcast!!!

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

 

"Man måste anpassa sig till varje situation"

I veckans podcast får vi besök av Susanna Agg Eberstam som har tilldelats utmärkelsen årets säljare av säljarens riksförbund. Hon har en bred erfarenhet inom både marknad och försäljning med hjälp av starka varumärken. Hon berättar om sitt säljarbete på Taxi Stockholm och hur hon använde sig av ett globaliserade tänkande för att öka bolagets försäljning. Hon talar om hur kundresan förändrats under hennes 11 år i branschen och hur det skapats en ny konkurrenssituation i och med lanseringen av uber. Hon pratar också om hur man mer och mer blir sitt egna varumärke och hur drivet och viljan att påverka är viktig. Hon ger även tre konkreta tips för att lyckas med försäljning!

Trevlig lyssning på avsnitt 23 från Moderna Kompetensers Podcast!!!

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

 

"Är försäljning en modern kompetens?"

I dagens podcast-avsnitt får vi besök av Marie Berner Moberg, hon jobbar som försäljningsdirektör på Dell Sverige AB. Marie har 15 års erfarenhet inom it-branschen som försäljare. Hon tycker att försäljning är en modern kompetens och brinner själv för det. ”Det är den direkta bekräftelsen man får om man gör ett bra jobb” menar Marie. Hon pratar också om hur Dell jobbar med ”relevanta möten” och hur man behåller långsiktiga relationer med sina kunder. Självklart ger hon som alla våra gäster tre konkreta tips.

Trevlig lyssning på avsnitt 22 från Moderna Kompetensers Podcast!!!

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

 

"Våga prata om det ni redan gör"

I årets första avsnitt av Moderna Kompetensers podcast får vi besök utav Gustav Stenbeck som jobbar på Nordic Choice Hotels med CSR och hållbarhetsfrågor. CSR handlar om att företag eller organisationer ska ta ett socialt ansvar utöver det ekonomiska. Miljö, transporter, greenwashing och green hushing berörs och du som lyssnare får konkreta tips på hur ni i er organisation kan bli bättre på hållbarhetsfrågor.

Gustav Stenbeck är en av Sveriges mest betydelsefulla CSR profiler och utsedd till topp tre viktigaste ledarna inom CSR arbete. Med glädje kan vi presentera en pod som återigen beskriver en modern kompetens som kommer att bli allt mer modern med tiden. Som vanligt lämnar vår gäst tre konkreta tips, god lyssning på avsnitt nummer 21!!

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

 

 

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR MED

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR MED "JULPODDEN"

Det har varit ett händelserikt år på många fronter och i detta avsnitt av podden kan du lyssna på några av alla de höjdpunkter under årets alla poddar. Allt från att vi tagit död på myter kring hjärnan till förståelsen för att ha människan i centrum. 

Tack för i år och vi hoppas att ni fortsätter att lyssna på vår podcast som tagit nya höjder för varje avsnitt. 

Njut av lyssningen och glöggen!

LYSSNA NU VIA ITUNES

 LYSSNA NU

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI PÅ MODERNA KOMPETENSER. 

 

"internet sänker alla inträdesbarriärer"

I denna veckas podcast får vi besök av Jakob Palmblad som arbetar som konsult på Ernst & Young numera EY. Han förklarar hur han hjälper sina kunder med att digitalisera sig och hur han konkret hjälper dom att uppdatera deras affärsmodell till en som fungerar bättre i den digitala världen.

Jakob berättar också om hur viktigt det är för dagens företag att digitalisera sig för att förenkla för sina kunder och han beskriver också hur annorlunda kundresan ser ut idag än tidigare. Man behöver utnyttja alla kompetenser i ett företag och digitaliseringen hjälper att koppla ihop människor och data menar Jakob.

Vi diskuterar också vilka utmaningar som man kan stå i som Digital manager och vilken funktion de fyller. 

 

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

"Det är bara att inse att det sker ett teknikskifte över hela linjen"

I denna veckas podcast får vi besök av Niclass Björlund som jobbar på musikförlaget Edition Björlund. Nicke delar med sig utav sin långa historia från musikbranschen och deras smärta och hjärta när branschen gick från vinylskivan till fullt digitaliserad. Vilka paralleller kan du dra till din egen bransch och vardag.

Vi pratar också om vikten av att förstå vad man säljer och hur försäljning och markandsförning går mer och mer hand i hand. I musikbranschen tog det 15 år att inse att dom inte bara sålde en CD.

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

"Haka fast vid passionen”

I denna veckas podcast får vi besök av Magdalena Ericsson som jobbar på Hammer & Hanborg med digitala transformationer. Digitaliseringen har öppnat upp för nya arbetsmöjligheter, nya sätt att rekrytera och framförallt nya kompetenser.

Vi pratar om hur du kan hitta digitala supertalanger och att vi ska blicka bortom det otänkbara. Magdalena ger dig konkreta tips och idéer på vad du ska söka efter när du letar efter riktiga ”Change Makers”.

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

"Big Data är stora datamängder som finns precis överallt"

I dagens avsnitt får vi besök av Ida Bodén. Disputerad i Kirurgi och biofysikalisk kemi med inrikting på analys av stora datamängder, Ida har grundat analysföretaget iViDA AB.  

Hon förklarar begreppet ”big data”, vilka äger egentligen kunden och vad kan man göra med all den datan som finns idag hos alla företag. Hon förklarar hur fler företag borde vara noggrannare med sin data och ger tips på hur du och ditt företag kan jobba med det. Vi pratar också om hur digitaliseringen påverkar dagens näringsliv.

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Balansen mellan välgörenhet och business

Balansen mellan välgörenhet och business

Denna vecka får vi besök av Pontus Winberg, VD på GodEl. Han har jobbat sig uppåt inom olika telecom bolag och senast som försäljningschef på Telenor. GodEl skänker idag 100% av deras intäkter till välgörenhet och han förklarar hur viktigt goda värderingar är hos alla företag. En stark tillväxt kan inte alltid vara superenkelt att få ihop tillsammans med goda värderingar. Pontus ger tips på hur du och ditt företag kan jobba med både välgörenhet och business.

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Det är en modern kompetens att vara människa

Det är en modern kompetens att vara människa

Denna vecka får vi besök utav Jacob Bergström. Jacob är Personalvetare och Civilekonom från Göteborgs Universitet/Handelshögskolan med närmare 25 års erfarenhet av arbete inom tjänstesektorn. I podden pratar han om hur små och stora företag måste förstå vikten av HR  och ledare. Vi pratar också om vilka trender som är moderna inom branschen och hur HR yrket kommer att se ut i framtiden.

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Innovation ska vara glädjefyllt

Innovation ska vara glädjefyllt

Denna vecka får vi besök utav Jonas Michanek, författare och entrprenör. Jonas har jobbat med innovation och kreativitet i 15 år. I podden pratar han om varför företag behöver arbeta mer med innovation och ger konkreta tips på hur du ska arbeta med det och beskriver hur passion är lika viktigt som bra idéer. 

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Innovation

Innovation

Anders Wikström:”Innovation är något nytt som skapar värde på marknaden"

Vi som trodde att innovation var något som var en isolerad företelse, efter samtal med anders, blev vi medvetna om att det är först när den kreativa idéen når markanden och blir framgångsrikt implementerad, det är då det är en innovation. Lyssna och lär!

PS. Ting tar tid :)

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Turbopodden

Turbopodden

Pelle och David kör sitt snabbaste avsnitt någonsin och pratar om hur man tar sig tid att utveckla sig som ledare.

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Moderna Kompetenser

Efter sommaren är det dags igen för ett nytt podcast avsnitt där vi pratar om konsten att facilitera och släpper nyheter vad som kommer ske under hösten med Moderna Kompetenser och våran nya webbsida som lanseras den första augusti.

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Alexander Holmberg

Alexander Holmberg

Alexander utvecklar sig själv, utvecklar deltagare och brinner för att dela med sig av sina egna kunskaper. I denna pod delar han med sig av hur du kan använda NLP, vad det är och inte minst, hur nyttigt det är - utan att vara en ekologisk grönsak.  ;

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU  

Sara Bengtsson

Sara Bengtsson

Sara är forskaren som intresserar sig för hur hjärnan fungerar och hur vi kan påverka den på olika sätt. Lyssna på hennes tips hur du kan styra din hjärna dit du vill! 

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Andrea Moreau Broström

Andrea Moreau Broström

Andrea har under en lång tid arbetat med att skapa framgångsrika förändringar i stora globala företag där nyckeln har varit att få med sig personalen och att de avsätter resurser för att få till stånd ett ändrat arbetssätt. Lyssna och plocka godbitarna till din vardag! 

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Carl Oldsberg

Carl Oldsberg

Carl har varit med och förändrat hur hotellen i Sverige tar betalt av sina kunder och dessutom möter olika gästers betalningsvilja. Lyssna och lär hur du och ditt företag kan förändra ert pris och ha fortsatt nöjda kunder. 

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Nina Quist & Peter Markenvard

Nina Quist & Peter Markenvard

Peter och Nina arbetar med att hjälpa företag att gå från analoga medier till en digitaliserad värld där dina kunder äger ditt varumärke. Lyssna på vad du kan göra för att anpassa ditt företag till de nya förutsättningarna. 

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Ulrica Åström

Ulrica Åström

Ulrica arbetar med att utveckla organisationer inom ledarskap, projekt- och processledning inom CSR och hållbarhet med fokus på jämställdhet och mångfald. Hör henne berätta om hur just du och just ditt företag kan arbeta för att öka jämställdheten och mångfalden på er arbetsplats. 

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Figge Norling

Figge Norling

Figge har arbetat som skådespelare och regissör de senaste 25 åren och i det här programmet gästar han oss och berättar hur han leder en teaterensemble mot premiären. Vilka likheter finns det med att leda ett företag? 

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Susanne Lindqvist

Susanne Lindqvist

Susanne har varit ansvarig för att bygga upp en av Sveriges mest besökta hemsidor och här ger hon sina bästa tips för hur du kan driva sälj och kommunikation från en analog till digital värld. Susanne berättar vad E-Com är och en hel del busswords utlovas.

 

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Martin Widmark

Martin Widmark

Barnboksförfattaren delar med sig av sin syn på kreativitet, en kompetens som blir allt viktigare i dagens näringsliv. Martin har skrivit över 75 böcker och är mest känd för serien LasseMajas detektivbyrå.

 

LYSSNA NU VIA ITUNES

LYSSNA NU

Prenumerera på nyheter från oss

Du får det viktigaste från Moderna Kompetenser. Ingen spam, inget skräp.