fbpx

3 skäl till att börja med Smarketing

3 skäl att börja med Smarketing

Målet är ett 100 procentigt samarbete mellan försäljning och marknad där avdelningarna har gemensamma mål som ska öka företagets omsättning.

På många företag klagar sälj och marknad på varandra. Många säljare klagar på att de får dåliga leads från marknad. Samtidigt klagar många från marknadsteamen på att säljarna inte följer upp leadsen som de får.

När marknad- och säljinsatserna inte är samordnande slösar marknadsteamet tid på sämre leads och säljarna misslyckas med att konvertera dem. 

Här är 3 anledningar till varför ditt företag ska börja med Smarketing:

1. Bättre innehåll

Sälj står ofta i frontlinjen och har mest kunskap om vilka frågor era potentiella kunder har. Den informationen kan hjälpa marknadsföringsteamen att ta fram nya idéer för innehåll som besvarar dessa frågor.  Vilket säkerställer att informationen är relevant och personlig. 

2. Bättre leads

Genom att marknad och sälj sätter gemensamma mål och tillsammans bestämmer vad som är ett bra lead så ökar de kvalificerade leadsen även om den totala volymen kanske minskar.

Med gemensamma mål vet marknadsföringsteamet vilket innehåll de ska skapa och hur de ska marknadsföra dem för att få bättre leads. 

Bättre kvalificerade leads = högre konverteringsgrad = mer intäkter.

3. 20 % högre årsomsättning

B2B-företag som utövar ”Smarketing” (omedvetet eller medvetet) har i genomsnitt 20 procent högre årsomsättning. Denna snabba tillväxten kan delvis bero på en kortare försäljningscykel.

När försäljningsavdelningen med hjälp av data får större insikt om sina leads (kanalkälla, första klick, surfbeteende osv.) innan de tar kontakt med kunden, tar det mindre tid och ansträngning att få affären. Samtidigt gör marknadsdelningen bättre innehåll då de besvarar frågor som era kunder ofta har.

5 tips - börja med smarketing idag

Är du nyfiken hur du kan börja med Smarketing idag?
Ladda ned vår guide för att implementera Smarketing i fem enkla steg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *