Moderna Kompetenser Bloggen

Här bloggar vi kontinuerligt, dels själva men låter också relevanta gäster med moderna tankar kring det vi brinner för, komma in och dela med sig av sina kompetenser. Det gemensamma syftet är, förutom att ge dig inspiration och information, att öka din kompetens och därmed möjlighet att påverka.

Webinar med Lotta Broberg - DISC, kommunicera tydligare

Webinar med Lotta Broberg - DISC, kommunicera tydligare

I detta webinarium får vi möta Lotta Broberg, sälj och ledarskapskonsult. Lotta pratar om de olikheter vi stöter på dagligen på jobbet, fotbollsplan och i relationer.
För att lära känna dig själv bättre kan du göra en
DISC-analys som dessutom ökar din förståelse för hur du ska kommunicera och reagera på andras budskap. 
Hon går också till botten med vem som är ansvarig för en bra kommunikation. 

LÄS HELA INLÄGGET

Webinar med Andreas Sander - Konflikthantering

Webinar med Andreas Sander - Konflikthantering

I detta webinarium får du träffa Andreas Sander som har lång erfarenhet från Stockholmspolisen och inom NLP. Andreas har tusentals erfarenhetstimmar av att lösa olika sorters konflikter. Han går i detta avsnitt igenom de olika konfliktstilarna du kan stöta på. Du får också värdefulla tips hur du kan bemöta och hantera konflikter. Dessa tips kan du använda på ditt arbete och i dina relationer. 

LÄS HELA INLÄGGET

Webinar med David Åberg - Hur kan du som mötesledare skapa effektivare möten?

Webinar med David Åberg - Hur kan du som mötesledare skapa effektivare möten?

I detta webinarium berättar David Åberg om hur du som mötesledare kan skapa bättre möten, workshops och utbildningar. Konsten att med effektiv kommunikation styra och underlätta för alla deltagare att nå mål och syfte. Att facilitera är en konst och under de här minuterna får du möjlighet att se på en struktur för att engagera alla. Då får ett måndagsmöte 09.00 en helt ny innebörd för både dig som facilitator och för åhörarna.  

LÄS HELA INLÄGGET

Webinar med Ida Bodén om DIGITAL DISRUPTION, Big Data

Webinar med Ida Bodén om DIGITAL DISRUPTION, Big Data

I detta 14 minuter långa webinar ger Ida Bodén dig en inblick i hur du och ditt företag påverkas av digitaliseringen och hur företag idag kan jobba tydligare och få ut mer av den digitaliserade marknaden. Hon beskriver hur man med hjälp av Big Data kan analysera all data man får in i företaget och ger dig flera tips på hur du kan påbörja din egna analys. Följ länken för att komma till videon.

LÄS HELA INLÄGGET

Frukostseminarium på Quality hotel friends

Frukostseminarium på Quality hotel friends

Delta i vårt frukostseminarium på Quality Hotel Friends, Arenastaden, Solna den 28 April 07:30 - 09:00. Vi vill ge dig en morgon med massar av nya tips som du snabbt ska kunna applicera i ditt arbetsliv och inte minst, ge dig en bra start på dagen.

Ulrica Åström, prisbelönad jämställdhet och mångfalds specialist ger sin bild av hur du kan tänka för att aktivt arbeta med jämställdhet och mångfald i din organisation. Ledarskap är en ständigt modern kompetens och Pelle Dohlwitz, VD på Moderna Kompetenser ger sin bild hur ett visionärt ledarskap fungerar i praktiken och hur du kan stärka din ledarroll för att jobba med bland annat jämställdhet och mångfaldsfrågor. Terese Ellnestam kommer att dokumentera frukosten genom att måla hela frukostmötet och visa i praktiken hur en bild säger mer än tusen ord.

LÄS HELA INLÄGGET

Ta nästa steg i din karriär!

Ta nästa steg i din karriär!

Den 8-9 februari höll vi utbildningen att facilitera, deltagarna i utbidningen kom från olika branscher allt från mäklare, revisorer, utbildningskonsulter, försäljningschefer och verkställande direktörer.

Så här tyckte deltagarna i utbildningen.

LÄS HELA INLÄGGET

En stund utan min mobil

En stund utan min mobil

I förra veckan satt jag på gammaldags sätt och väntande på en kund. Du vet, som det var på den tiden när man hade bestämt en tid och plats men personen uteblev. Vi hade bokat mötet via en av alla sociala kanaler och vi hade inte kollat av varandras telefonnummer.

Jag fann dessutom inte kundens nummer på alla de olika sökvägar som finns utan fick snällt vänta på plats. För dig som har glömt hur det var eller som aldrig upplevt det här kan jag säga att det var en blandning av flashback och frustration. Efter ett tag övergick frustrationen i fascination.

LÄS HELA INLÄGGET

Prenumerera på nyheter från oss

Du får det viktigaste från Moderna Kompetenser. Ingen spam, inget skräp.