fbpx

David Åbergs tankar om Smarketing

David Åbergs tankar om Smarketing

Hörde på radion idag att allt fler sjukhus nu börjar organisera sig i kompetensteam för att möta rehabiliteringen av de som legat på IVA pga Covid-19. Tidigare har patienten lotsats runt på sjukhusen för att möta de olika experterna och med bristande kommunikation mellan specialister vilket skapat en patientovänlig sjukkhusvistelse där experternas kompetens och brist på förändringsförmåga har gått före patientens välbefinnande.

I mina öron låter förändringen att organisera sig i kompetensteam som en riktigt bra insats för alla intressenter och jag antar att det blir roligare att jobba ihop som ett team för att just den här patienten korrekt och snabbt ska rehabiliteras. Bra jobbat alla inblandade!

”Coronaviruset har verkligen visat sig att bygga stora autonoma organisationer är dyrt”

Det jag hörde fick mig också att reflektera över hur vi i kommersiella delar av näringslivet fortfarande gör så att kunderna i princip får springa mellan avdelningar och med bristande kommunikation och sämre resultat som följd. Utgångspunkten att organisera sig utifrån specialistförmåga gör att de silos vi jobbar inom blir autonoma och vi tappar både teamkänsla och möjlighet att snabbt ställa om när det behövs en annan inriktning. Coronaviruset har verkligen visat sig att bygga stora autonoma organisationer är dyrt, kanske inte enbart med tanke på personalkostnader utan dyrt för att vi missar en mängd affärer. Marknad för sig, sälj för sig och leverans för sig. Desto mer vi tänker på det, desto tydligare blir det. Det är dags att modernisera organisationerna.

Påminns än en gång om att det är dags att organisera sig utifrån Smarketings principer att jobba i små agila team där patientens välbefinnande och förmåga att lyckas ska stå i centrum.

5 tips - börja med smarketing idag

Är du nyfiken hur du kan börja med Smarketing idag?
Ladda ned vår guide för att implementera Smarketing i fem enkla steg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *