Moderna Kompetenser

Ep3 – 5 tips så bokar du kundmöten

I dagens video går David igenom sina bästa tips för att ringa kalla samtal och boka kundmöten. Det som skiljer agnarna från vetet och eliten från skiten det är att kunna boka kundmöten. Målet med att ringa kalla samtal är självklar men det är inte alltid så enkelt. Med dagens tips så kommer du att förbättra din genomslagskraft.

  • Först går David igenom hur fler och fler företag går från att vara reaktiva till att proaktiva i säljarbetet och försöka välja ut sina kunder. Det innebär att alla företag behöver jaga nya kunder. Men hur gör man det? Det är inte många som tycker om att ringa kalla samtal. Därför är det bra att ha en struktur att jobba utifrån. Davids fem tips för att lyckas boka kundmöten är: Nummer ett så handlar det inte om kunskap och färdigheter utan om attityd. De som sätter mål och jobbar stenhårt för att nå det kommer att lyckas.
  • Andra tipset är att avsätta tid för att ringa kalla samtal. Boka in i kalendern när du ska ringa för annars så kommer du att göra andra saker.
  • Det tredje tipset är att inte börja samtalet med har du tid? För ingen har tid idag. Det är bättre att fråga ringer jag lämpligt till dig? Därför att det kommer att fungera som en intresseväckare.
  • Nummer fyra är att skriva ett manus. Mest för din egen skull för att du ska känna dig trygg när du ringer.
  • Sist men inte minst är att sälja in mötet och inte tjänsten och då också använda alternativ metoden.

I Davids jobb som försäljningschef så har han behövt ringa kalla samtal och det som har hjälpt honom är dessa tips men också att fira när det går bra.

Subscribe to our YouTube Channel

Glöm inte att prenumerera på vår youtube kanal!

Ha en fin måndag!

anna@modernakompetenser.se

Leave a Comment.