fbpx

Så gör ni videos utifrån era affärsmål

 I det här blogginlägget går vi igenom fyra steg för att du snabbt ska kunna redigera och producera videos som utgår från dina affärsmål. 

Gör videos utifrån affärsmål

Vill du göra mer videos på Youtube, Linkedin eller Instagram? Behöver du ett enklare sätt att skapa videos som gör att du uppfyller dina affärsmål? I det här blogginlägget går jag igenom fyra steg för att du snabbt ska kunna redigera och producera videos som utgår från dina affärsmål. 

Det som är positivt med videos är att det är ett snabbt sätt att kommunicera vad du har att erbjuda och hur du kan hjälpa dina potentiella kunder. När man skapar videos är det därför viktigt att utgå från sin målgrupp. Om du inte utgår från dina kunders frågor eller smärtpunkter så kommer dina videos lätt bli irrelevanta. 

tittarna bryr sig inte om vem du är

När vi ska producera en film bryter vi ned processen i fyra delar som gör att jag snabbt kan redigera och producera en video som utgår från våra kunder.

Steg 1 – Få dina tittare på kroken

Under de första 5 – 8 sekunderna av dina videoklipp vill du få dina tittare på kroken. Så hur gör du det? 

Det gör du genom att låta tittarna veta att de är på rätt plats och ge dem en anledning att stanna genom att berätta vad du kommer att dela med dig av i videon. 

Det är viktigt att komma ihåg att tittarna inte bryr sig om vem du är eller vad du gör. Det enda de bryr sig om är hur du kan hjälpa dem att lösa sitt problem. Därför är det det viktigaste att förmedla, och du har bara några sekunder på dig.

Kolla hur jag gör i videon nedan eller klicka här

En annan viktig grej att tänka på när ni står framför kameran och ska få tittarna på kroken att vara väldigt glad. Man brukar säga att kameran reducerar 10 – 20 % av din energi. 

Steg 2 – Gör en tydlig call to action

Efter det att du fått tittarna på kroken använd de nästa 10 – 15 sekunderna till att göra dina tittare uppmärksamma på vad för mer värde du kan ge dem. 

Exempelvis: 

Jag heter Anna Fundin och jag jobbar på Moderna Kompetenser vi samordnar våra kunders kommersiella initiativ det gör vi genom att utveckla både din digitala och analoga kundresa. I den här videoserien kommer jag gå igenom hur ni med olika kommunikationsmedel kan skapa en fantastisk kundresa. Så glöm inte att prenumerera på vår kanal.

Din presentation av dig själv behöver nödvändigtvis inte vara muntligt. Du kan använda dig av text och bilder för att få fram ditt budskap. Det viktiga är du tydligt säger vad tittarna kan förvänta sig och vad du vill att de gör. 

Digitalt frukostmöte Smarketing

Välkomna till ett frukostseminarium där vi svarar på frågan varför tre gånger, vi visar vad det är i tre olika case och du kommer ladda din idébank med minst tre bra saker som direkt och konkret går att applicera i din vardag.

Steg 3 – Lös dina kunders problem

Vid den här tiden borde du vara 20 till 30 sekunder in i din video. Det dags att du löser problemet som du refererar till i inledningen. Det viktigaste här är att hålla det enkelt. Vi brukar göra videos som bygger på 3 tips eller liknande för att rama in videon och inte sväva ut för mycket. 

Steg 4 – Avsluta med Call to action

Tänk inte på slutet av din video som ett slutgiltigt slut. Det är som hur Netflix förlänger din tittartid genom att visa en miniatyr för nästa avsnitt av programmet du tittar på.

I dina videos vill du leverera en uppmaning som gör att dina tittare vill se mer av dina videos. Och så svarar du på tittares nästa logiska fråga. Slutligen har du byggt ett förtroende som gör att tittarna blir dina kunder.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *